Wil je onze showroom bezoeken? Check de actuele openingsuren onder contact of maak even een afspraak via info@kastenvanzukini.nl.
Wil je onze showroom bezoeken? Check de actuele openingsuren onder contact of maak even een afspraak via info@kastenvanzukini.nl.

Lookbook & kleuren

Een nieuwe sfeer in huis maak je met kleur. Wij hebben vele opties voor kleuren. Kleuren uit ons pallet zijn een selectie uit bestaande kleuren die wij in de afgelopen jaren succesvol toegepast hebben en trendkleuren die in het toekomstige interieur veel worden gezien.
Neem eens een kijkje in ons lookbook en raak geïnspireerd door mooie kleurcombinaties en verftechnieken voor jouw unieke kast.

Pag. 1
Een unieke oude kast naar jouw persoonlijke wensen opgeknapt! Ga je voor een kast met veel ruiten, dan kan je creatief zijn met de indeling van de kast. Combineer praktisch met decoratief en je hebt meteen een pronkstuk in je interieur. Bij deze kast combineren wij de originele houtkleur die na het zandstralen van de kast tevoorschijn kwam en een geschilderde binnenkant in grijs/groen, waardoor je favoriete spullen extra mooi uitkomen.  

Pag. 2
Deze pompeuze Franse kast hebben wij gezandstraald en vervolgens geschilderd in een hele zachte grijs/blauwe kleur. De houtnerf is nog subtiel zichtbaar. De kast blend nu perfect in de ruimte, de kast is aanwezig, maar trekt niet alle aandacht. De kleur op de muur is net even iets krachtiger van tint, maar ook grijs/blauw. Dit zorgt voor rust!

Pag. 3
Wie gaat er bijvoorbeeld voor deze kleurrijke vitrinekast uit de jaren 20 en waarom kiest de ander weer voor stoer en sober? Je interieur geeft een stukje persoonlijkheid weer. Deze kast hebben wij geschilderd met de kleur Arsenic van Farrow and Ball. Na het schilderen is deze antieke kast nog behandeld met een kleurbeits laag. Het effect; een fel gekleurde kast, maar minder hard door de verweerde look.  

Pag. 4
De uitvoering van deze kast noemen we “vintage of black’. Door de kast te zandstralen en vervolgens te beitsen heb je de perfecte ondergrond om de vintage look op een geloofwaardige manier toe te passen. De stoere houtnerven worden net even extra geaccentueerd, zonder dat dit er heel erg door geschuurd of gemaakt uitziet. Zeker één van onze favoriete en ook met andere kleur toe te passen. We adviseren je graag.

Pag. 5
Wanneer wij de uitstraling voor een kast bepalen, dan zijn een aantal punten belangrijk. Met wat voor soort ondergrond/hout hebben we te maken, welke sfeer roept het model van de kast bij je op en misschien wel het belangrijkste hoe maken we de match met een interieur. Bij deze lage kast kozen wij voor een strakke afwerking omdat dit goed aansluit bij vormgeving, ondergrond en de plek waar de kast zou komen te staan.  De kleur “Krentje” is gewaagd, maar zo warm en eigentijds, dat de kast onze aandacht blijft trekken en geweldig combineert met natuurlijke materialen zoals; rotan, hout en steen. Het messing van de grepen en in de accessoires geeft nog een vleugje chique. 

Pag. 6
De succesfactor voor het gebruik van kleur zit hem natuurlijk in de juiste combinaties. Mix rauw met fris en opvallend en combineer een gekleurde muur met de warmte van een natuurlijke houten kast. Flessengroen is een diepe bijna smaragdkleurige groentint die in een zijdeglans lak zoals hier ook toegepast het mooiste tot zijn recht komt. Echt een aanrader, mits jij de juiste combinatie kunt maken.

Pag. 7
Retrokleuren, ze maken gelukkig weer een beetje opmars in interieurland. Natuurlijk zijn matte pasteltinten een goede combi met oude kasten, maar een echt toffe retrokleur zoals bij deze buffetkast uit de jaren 50 in retrogeel uitgevoerd, is toch wel echt even iets anders! De kast is opeens super hip en fris geworden, die zelfs in een heel modern interieur niet zou misstaan. Leuk detail is het kurk wat we plaatste op de plek waar voorheen een spiegel zat. 

Pag. 8
Vintage kastjes uit de jaren 60/70 zijn ook al weer een tijdje terug te zien in de woon bladen, interieurprogramma’s en andere trendsetters. Wij begrijpen ook wel waarom, want ze zijn hartstikke leuk! Zo worden de zogenaamde Low-boards vaak gebruikt als tv-meubel of wastafelmeubel. Kijk ook eens bij het maatwerk van Zukini om te zien hoe 2 knal roze waskommen gecombineerd met een houtkleurige vintage kast helemaal de show stelen. De houtkleur van een vintage kast zijn niet voor ieder interieur weggelegd, hier combineren we kleur en hout en dan blijkt het opeens wel mogelijk!

Pag. 9
We benoemde eerder al dat de houtkleur van een vintage kast niet altijd matched met je interieur. Door een sprekende keur als achtergrond te gebruiken en het perfect gecombineerde plaatje iets of wat los te laten, kan er ook een eigentijdse, huiselijke en toch hippe sfeer ontstaan waarbij je een vintage meubel volledig in originele staat toepast.

Pag. 10
Een beetje Out of the Box denken, moet je wel kunnen. Zo hebben wij al heel veel onderdelen van kasten voorzien van een ander onderstel, een nieuw kastframe gebouwd waarbij alleen de deuren gerecycled werden of kasten ontdaan van sierplinten en lijsten voor een strakkere look. Deze kast was vroeger onderdeel van een buffetkast uit 2 delen. De bovenkast hebben wij gerecycled en voorzien van een eikenhouten frame met schuine poot. Resultaat een hip dressoir. Recycle met stijl!

Pag. 11
Bij het restylen van een kast kijken wij niet alleen naar de juist match in kleur, maar ook naar de kleine details die als ze geaccentueerd worden net het verschil kunnen maken. Bij deze kast gebruikte wij Oker geel als basis voor de binnen en buitenkant. De kleur was perfect, maar het geheel werd toch een beetje saai. Door net even het sierplintje zwart te kleuren en ook de planken in de kast zwart te schilderen stond deze kast er opeens! 

Pag. 12
Wederom een mooi voorbeeld van kleine details die volledig het verschil maken. Het lichtgroene randje bij de deuren en laatjes van het dressoir die net wat diepte geven. De warme houtkleur van de slanke poten die de verbinding met het verleden bewaakt en super goed matched met de donkergroen kleur van de basiskast. Bij de andere kast bestaande uit 3 elementen zorgen de houtkleurige onderdelen er juist weer voor dat speelsheid niet verloren gaat. 

Pag. 13
Het toepassen van glas in een oude kast kan meerdere doelen bereiken. Vanzelfsprekend wil je graag iets laten of kunnen zien. Soms is het gewoon heel decoratief zoals bij de groene kast. Maar door glas aan de zijkant van een kast te gebruiken oogt deze veel minder massief dan een kast met dichte zijkanten. Ideaal in kleinere ruimtes of als je al genoeg dichte kasten hebt maar liever geen open kast of rek wil plaatsen. Heeft jouw ideale kast nu nog geen ruiten, wie weet leent deze kast zich er heel goed voor om er ruiten in te maken, zoals wij dus ook bij deze gele kast deden. Dit was oorspronkelijk een volledig dichte kast.

Pag. 14
Zoals inmiddels wel duidelijk is, zandstralen, verbouwen, restylen en kleuren wij oude kasten in de meest uiteenlopende varianten. Dit is onze passie. Wij proberen onderscheidend en eigentijds te werk te gaan zonder de authenticiteit van de kast te verliezen. Heb jij een idee voor je eigen kast of heb je een tof exemplaar in onze webshop gezien waar je nog iets veranderd wil hebben? Laat ons iets weten en wij denken heel graag met je mee!

Beslag

Verftechnieken

Plankverdeling