Lookbook & kleuren

Een nieuwe sfeer in huis maak je met kleur. Wij hebben vele opties voor kleuren. Kleuren uit ons pallet zijn een selectie uit bestaande kleuren die wij in de afgelopen jaren succesvol toegepast hebben en trendkleuren die in het toekomstige interieur veel worden gezien.
Neem eens een kijkje in ons lookbook en raak geïnspireerd door mooie kleurcombinaties en verftechnieken voor jouw unieke kast.

 ZK01 – Oud Wit

Ok, het is misschien helemaal niet hip, maar het blijft gewoon een hele goede kleur voor bepaalde typen oude kasten. Een kleurrijk behang als achtergrond en je bent klaar. De basis is 9010 wit met een subtiele ondertoon van een linnenkleur.

 ZK02 – Old Paper

Duidelijk het broertje van oud wit, maar toch wel echt anders. Er zit een subtiele vergeling in deze warme kleur wat zorgt voor een heel authentiek effect.

 ZK03 – Plum

Wij raken maar niet uitgesproken over deze super mooie vintage oudroze kleur. Deze tint is zo goed te combineren met off-black, houtlook en vooral natuurlijke stoffen en materialen die je ook terugvindt in de Scandinavische interieurs. Oud Roze, maar zeker niet Zoet. 

  ZK04 – Plummet

De warme grijze kleur van Farrow and Ball gebruiken wij vaak in een Layerd verftechniek waarbij de ondergrond dan wit is. Het meubel komt hierdoor nog meer tot leven. De kleur is neutraal en daardoor dus goed te mixen met andere interieurstijlen. Ook de combinatie met houttinten geeft een warme sfeer.

 ZK06 – Borrowed light

Prachtige hele lichte IJsblauwige kleur met een subtiele vergrijzing. Met name aan de binnenkant van een vitrinekast is het effect van de kleur super fris en toch even anders als neutraal wit.
Ook in combinatie met jaren 50/60 vintage meubels is deze kleur een goede match dekkend mat geschilderd of met een subtiele verwering doormiddel van een waslaag over de kleur. 

 ZK07 – Early Dew

Blauw/groene pasteltint die veel gekozen wordt voor de kinderkamer, maar ook voor een huiskamerkast of kledingkast super fris en gezellig is. De kleur leent zich goed om op het hout in te wassen, waardoor hij als het ware wordt uitgevaagd en zorgt voor subtiele kleurtonen in het hout.

 ZK09 – Inflatable blue

Deze blauw grijze kleur zou je in menig oude Scandinavische keuken kunnen terugvinden. Wij vinden hem in het bijzonder mooi voor vitrinekasten eventueel gecombineerd met houtkleur.

 ZK11 – Lush Aqua

Chique, mysterieus, stoer zomaar wat kenmerken voor deze prachtige kleur. Een warme houtkleur gecombineerd met Lush Aqua is een match made in heaven. Voeg er nog wat koperen accessoires aan toe en je bent verzekerd van de juiste sfeer. 

 ZK12 – Rabarber

Een beetje lef moet je wel hebben als je voor deze pittige kleur gaat. Maar gecombineerd met de juiste materialen zoals Rotan, Linnen en hout is het succes verzekerd. Ons motto; durf te combineren.

 ZK13 – Jippie

De naam van deze kleur voorspelt niet hoe stoer en warm de kleur in werkelijkheid is. De kleur doet denken aan een jeans tint. Wij vinden hem veruit het mooiste ingewassen op hout.

 ZK14 – Lush Savannah

Een kleur voor de avonturiers onder ons, maar zo tof. We hebben de kleur gecombineerd met prachtig behang, in een dekkend matte uitstraling en verweerd met een waslaag. In alle drie de gevallen een compleet andere sfeer, maar zo warm en kleurrijk dat we deze wel op moesten nemen in ons Lookbook. 

 ZK15 – Coral Red

De juist kleur rood kiezen valt niet mee. Kies je voor Coral Red heb je wat ons betreft de juiste smaak te pakken. Er zit een tikkie oranje in, wat deze kleur hip en modern maakt. Dekkend geschilderd komt hij veruit het beste tot zijn recht. 

 ZK16 – Red Earth

Het is een kleur die zeker niet iedereen zal aanspreken, maar doet de kleur dat wel, dan blijf je fan. Wij vinden de kleur fantastisch tot zijn recht komen aan de binnenkant van een open kast en helemaal gecombineerd met een off-black buitenkant. Een combinatie met antiek/brons, en groen glas accessoires geeft een super eigen authentieke sfeer. 

 ZK17 – Arsenic

Deze aqua kleur van Farrow and Ball vinden wij echt uitblinken toegepast op de binnenkant van meubels met glazen deuren. In contrast met een donkere buitenkant is het effect met de decoratie in de kast bijna filmisch te noemen. We passen de kleur ook toe ingewassen op gezandstraald hout. Hierdoor zwakt de felheid wat af, maar heb je wel de Ibiza achtige sfeer die bij Aqua kleuren hoort.

 ZK18 – Off-Black

Veruit de meest gekozen kleur van dit moment. En wij begrijpen dat helemaal. De kleur is stoer, laat zich goed combineren, is niet te hard en sluit vlekkeloos aan bij de interieur trends van 2017/2018

 ZK21 – Houtkleur

Als je voor deze optie kiest, is stap 1 altijd dat de kast gezandstraald wordt. De originele houtlook komt zo weer tevoorschijn. Je ontvangt een foto van het resultaat na zandstralen en kunt daarna beslissen of de houtlook nog warmer of juist lichter gekleurd moet worden. Laat je hier alvast inspireren door verschillende houtlook uitstralingen. Let op er moet altijd een beschermlaag worden aangebracht na het zandstralen, waardoor de kleurtoon automatisch veranderd. Wij gebruiken vervolgens natuurlijke wassingen om de matte houtlook weer zoveel mogelijk te benaderen.

  ZK22 – Ik draag zelf een kleur aan

Heb je een speciale kleur en/of uitstraling voor jouw unieke kast in gedachten? Wij voeren jou ideeën graag uit. Het is wel belangrijk dat je een duidelijk voorbeeld van de verftechniek en een kleurnummer aandraagt. Het is mogelijk om dit in een persoonlijk gesprek nog nader te bespreken. Wij adviseren je graag.

Beslag

Verftechnieken

Plankverdeling