Ik vertrek.. in eigen stad.

Het begin

Het is natuurlijk “wij” vertrekken, want ons gezin en het bedrijf vertrekken mee. Ons avontuur begon eigenlijk al 2 jaar geleden. Misschien niet het avontuur waar je als jonge ondernemers op zit te wachten. Een grote brand in het bedrijf maakte abrupt een einde aan ons levenswerk van de afgelopen 8 jaar.

Ondernemen zit in het bloed

Stoppen was nooit een optie en de wilskracht om door te pakken en te blijven ondernemen des te groter. Teveel klanten die we niet wilde teleurstellen en zoveel liefde voor het vak er was dus maar 1 pad om te bewandelen. Weliswaar een pad met behoorlijk wat hobbels.

Stappen maken

Een tof nieuw bedrijfspand gevonden, een oude autogarage midden in Breda, waar we ook nog eens per direct in konden. Het zette de boel flink op scherp, want naast een stijging in huurlast, zouden wij deze stap ook maken met de wetenschap dat we 2 jaar later het pand weer moesten verlaten omdat het plaats gaat maken voor woonhuizen. Een mooi tussenstation dus, maar hoe straks verder.

De droom

Een object vinden waarin wonen en werken te combineren zijn, maar natuurlijk wel in de stijl van Zukini. Dan komt die dag dat je voor de zoveelste keer Funda afstruint met niet al teveel verwachtingen en opeens je hart even iets sneller klopt omdat die droom zo op je beeldscherm gepresenteerd word. Natuurlijk opgevolgd door dat eeuwige stemmetje van je verstandige kant; is dit wel haalbaar, er moet nog zoveel gebeuren, worden je kinderen hier wel blij van, willen onze klanten hier ook naartoe komen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En dan zijn er, zoals dat hoort bij “ik vertrek” nog de obstakels die overwonnen moeten worden. Bestemmingsplanwijzigingen, vergunningen, bouwkundige keuringen, bouwtekeningen zomaar een greep uit het hele, ik herhaal hele lange to do lijstje. Je hebt een droom of niet… Toch leek het ons er niet van te weerhouden om de sprong te nemen.

Het object,

Wij verhuizen dus met gezin en bedrijf naar een langgevelboerderij uit 1936 op een kwartiertje rijden vanaf Breda-centrum. Het Zukindomein is 7000 m2 groot, inclusief fruitboom gaart, groente kas om Zucchini’s te verbouwen en een grote koeienstal die plaats gaat maken voor onze werkplaats/bedrijfshal. De boerderij zelf bestaat voor de helft uit woonhuis, de andere helft is nu nog hooizolder en stal, maar gaat in de toekomst dienst doen als showroom waarin wij ook een loft realiseren waar gasten kunnen verblijven, en wij onze meubels presenteren in sfeervolle woonsetting. Oke, we geven het toe, we dromen groots, maar waar een wil is…….

Handen uit de mouwen,

Misschien was het nog niet helemaal duidelijk “ik vertrek’ zoals het tv-programma inderdaad. Dus geen luxueuze woonboerderij met hot tub op de veranda, maar gewoon een enorm klus object zonder CV en met een flinke hoeveelheid houtworm in de balken. Gelukkig hebben wij wel een dingetje met nostalgie, waardoor het voor ons geen straf is om de komende jaren te wonen in een huis wat je direct herinnerd aan een bezoekje bij oma. Maar dan wel een hele hippe oma. Hierover meer in het volgende Blog, waarin we vertellen over ons plan van aanpak, de kleurstellingen van het woongedeelte in de boerderij en wat kleur kan doen met een interieur.

Natuurlijk mogen jullie ook even binnenkijken!